Wat kost een vijver aanleggen?

Inhoudsopgave

Een vijver aanleggen is een prachtige toevoeging aan je tuin. Het zorgt niet alleen voor een prachtig uitzicht, maar geeft ook een rustgevende ambiance. Wat wat kost een vijver aanleggen nu eigenlijk? In dit artikel geven we je meer inzichten in de soorten vijvers en de kosten voor de aanleg. Hierin zitten er grote verschillen in bijvoorbeeld de gekozen materialen en de afmetingen van de vijver.

Gemiddelde kosten vijver aanleg

De gemiddelde kosten voor een vijver aanleggen bedragen € 2.950,-. Hierin zijn de minimale kosten voor een vijver aanleggen € 1.000 en de maximale kosten € 40.000,-. Deze prijzen fluctueren echter enorm door de afmetingen, de grootte, diepte, materialen en werkzaamheden. Hieronder hebben we een overzicht van verschillende vijvers en de kosten hiervan.

Soorten vijvers en bijbehorende prijzen

Naast de verschillen in grootte en diepte, is het ook belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten vijvers. 

Zwemvijver aanleg kosten

Een zwemvijver aanleggen kost tussen de € 20.000 en € 40.000 euro. Een zwemvijver is doorgaans de grootste vijver die aangelegd wordt. Door de grote omvang, komt er ook een hogere prijs bij kijken. De zwemvijver wordt 

Siervijver aanleg kosten

Een siervijver aanleggen kost tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. De siervijver heeft een levendige combinatie tussen vissen en planten. De vijver is niet bedoelt om in te zwemmen.

Natuurvijver aanleg kosten

Een natuurvijver aanleggen kost tussen de € 1.000,- en € 2.000,-. De natuurvijver is onderhoudsarm en natuurlijk. De kosten voor de natuurvijver blijven hierdoor ook laag.

Koivijver aanleg kosten

Een koivijver aanleggen kost tussen de € 4.000,- en € 5.000,-. Deze prijs is exclusief de koi. Het kopen van de vissen en het onderhouden van de koivijver brengt redelijke kosten met zich mee. Je moet zeker rekenen op € 1.000,- per jaar aan onderhoud. Dit omvat waterbehandeling, koivoer, koimedicijnen en eventuele aanpassingen aan de vijver.

Vijver aanleggen kosten berekenen

Ben je benieuwd wat een vijver kost in jouw specifieke geval? Wij hebben hiervoor een speciale vijver configurator gebouwd. Deze hoef je alleen maar in te vullen met jouw wensen en behoefte. Je krijgt direct een offerte voor de kosten van jouw vijver! Bekijk hier de vijver configurator!

Hoe wordt de prijs van een vijver bepaald?

Het aanleggen van een vijver brengt verschillende kosten met zich mee. De prijs voor een vijver is afhankelijk van verschillende factoren en wordt altijd opgesteld aan de hand van materialen en arbeid. Over het algemeen is de arbeid 30% en het materiaal 70% van de prijs. De prijs opbouw is daarnaast ook afhankelijk van de keuzes die je maakt. Als je bijvoorbeeld een koivijver laat bouwen, zijn er meer materialen nodig dan wanneer je een natuurvijver laat plaatsen.

Kosten zelf vijver aanleggen

Zelf een vijver aanleggen kost minder dan het uit te besteden. Een vijver zelf aanleggen brengt doorgaans 30% minder kosten met zich mee. Dit komt omdat je het arbeid zelf verricht, en je dit dus niet hoeft te betalen. In onze webshop kun je eenvoudig zelf alle materialen bemachtigen om je vijver zelf aan te leggen. Kom je er niet uit? Dan staan onze specialisten klaar om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *